Το σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης  μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eΤwinning), υλοποιεί φέτος μια συνεργασία με τα σχολεία:

 1. Stefan Koböke, Konrad-Klepping-Berufskolleg, Germany
 2. Ünsal Saper, Zile Fen Lisesi, Turkey
 3. Nancy Gkiotli, 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Greece
 4. Alena Jackowska, LXVIII Liceum Ogólnokształcące im. T. Chałubińskiego w Warszawie, Poland
 5. Catherine JOHANNES, Lycée Hilaire de Chardonnet, France Florence Rousselet, Lycée Hilaire de Chardonnet, France
 6. Indre Benikiene, Telšių „Džiugo“ gimnazija, Lithuania
 7. Antonella Settimi, ITT "Allievi-Sangallo", Italy

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace) όπου μαθητές και καθηγητές επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.

Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας είναι: «YoungAction for YouRopeVision». Στόχος του προγράμματος είναι:

 • να προωθήσει την σημασία της δημοκρατίας που δεν αποκλείει κανέναν, και της πολιτιστικής μας ποικιλομορφίας σε μια πολύγλωσση Ευρώπη
 • να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας να μάθουν και άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες
 • να τους ετοιμάσουμε για νέες ψηφιακές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην μελλοντική τους καριέρα
 • να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με βασικά κοινωνικά προσόντα και ικανότητες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενδυναμωθεί ο ρόλος και η θέση τους μέσα στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες για ένα κοινό μέλλον στο Ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Θα δουλέψουμε τις έννοιες της εθνικής μας ταυτότητας ως μέσο ενδυνάμωσης της κοινής μας Ευρωπαϊκής ταυτότητας, της δημοκρατίας, των κοινών μας αξιών, της πολυγλωσσίας και της ψηφιοποίησης.

Τέλος, οι μαθητές/μαθήτριες θα εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα τόσο στον γραπτό λόγο(μέσα από τα forum και τα chat) όσο και στο προφορικό μέσα από την επικοινωνία τους με τις εν λόγω χώρες μέσω τηλεδιάσκεψης(video conference), αλλά και στη χρήση των υπολογιστών και του Διαδικτύου (Web tools 2.0.).  Το έργο θα περιλαμβάνει 5 κύριες δραστηριότητες με τα αποτελέσματά τους (εθνικές και διεθνείς ομάδες συνεργασίας μαθητών). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών και του Project .