Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις στην χώρα μας λόγω του Covid-19 και ύστερα από διεξοδική συζήτηση με τους εταίρους μας, αποφασίστηκε να αναβάλλουμε την εβδομάδα Erasmus+ ‘eSTEM4.0’ που είχε προγραμματιστεί για τις 16-20/03/2020.

Συγκεκριμένα, αν και τόσο το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας όσο και της Τουρκίας δεν έχουν βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση που να απαγορεύει την μετακίνησή τους εδώ, αμφότεροι συνιστούν να αποφευχθούν κάθε είδους δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μετακίνηση μαθητών και μαθητριών. Ύστερα, από παρόμοια παρότρυνση και του Δήμου Χαλκηδόνας αλλά και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην χώρα μας περί απαγόρευσης μετακινήσεων-εκδρομών στο εσωτερικό της (που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στο πρόγραμμα μας) αποφασίσαμε, εφόσον δέχτηκαν οι αεροπορικές γραμμές να αλλάξουν την ημερομηνία των εισιτηρίων των εταίρων μας, να αναβάλλουμε την εβδομάδα αυτή για το προσεχές μέλλον. Η δουλειά των παιδιών δεν θα πάει χαμένη, αντιθέτως θα εμπλουτιστεί κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών με αποτέλεσμα να τελειοποιηθεί.

Υστερα από επικοινωνία με τους εταίρους μας, τους συστήσαμε να επανασχεδιάσουμε το χρονοδιάγραμμα της σύμπραξης σύμφωνα με το οικείο συμβατικό πλαίσιο, καθώς  σκοπός του προγράμματος , πέρα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών, είναι όλοι οι συμβαλλόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε αυτήν την εμπειρία στο έπακρον και όχι να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες φόβου. Οι εταίροι μας συμμερίστηκαν τις ανησυχίες μας και το ίδιο το συντονιστικό σχολείο του προγράμματος αποφάσισε, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, να προβεί σε ματαίωση της συγκεκριμένης κινητικότητας.

 Με βάση όλα τα παραπάνω, αλλά και με ιδιαίτερα μεγάλη ανακούφιση σας ανακοινώνουμε ότι η εβδομάδα Erasmus+ στην Θεσσαλονίκη δεν ακυρώνεται, αλλά μετατίθεται σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της, για την οποία θα ενημερωθείτε άμεσα μόλις συναποφασίσουμε ποια θα είναι αυτή. 

 

Ο Διευθυντής

  Δήμου Νικόλαος             

                                       Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος

 

Γκιοτλή Αθανασία

Καλυβιάνου Δήμητρα