Το eTwinning έργο μας με την Α’ Λυκείου

https://twinspace.etwinning.net/73703/home

 

Σε συνεργασία με τα παρακάτω σχολεία:

  • Ceyda Karaca, ECA Elginkan Anadolu Lisesi, Turkey
  • Jakub Mesarč, Stredná priemyselná škola stavebná, Slovakia
  • Nancy Gkiotli, 2ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Greece
  • Vincenzo Tinaglia, Liceo Scientifico N. Copernico, Italy
  • Giovanna Cesare, Liceo Scientifico Statale "E. Vittorini", Italy
  • Donata Federici Monesi, Liceo Statale "N. Copernico", Italy
  • Gabriela Petrichei, Liceul Tehnologic "Ion Banescu", Romania
  • Natalia TEMZI, Lycée Jacques Amyot, France

 

Σκοπός του φετινού μας έργου ήταν να βελτιώσουμε τις δεξιότητες μας στην Αγγλική Γλώσσα και την Πληροφορική μαθαίνοντας πληροφορίες για διάφορες χώρες με το να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε γνώσεις για την πολιτιστική, ιστορική και καθημερινή ζωή της κάθε χώρας που συμμετείχε στο έργο.

Ξεκινήσαμε με μια γνωριμία των μαθητών με τους εταίρους τους μέσω της εφαρμογής του Padlet. Στην συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν τις πόλεις και τις χώρες τους. Ελαβαν μέρος σε  online διαγωνισμό για το καλύτερο logo  για το project μας και συνομίλησαν στο Twinspace μέσω του Chatroom.

Έπειτα, παρουσίασαν γιορτές και φεστιβάλ που γίνονται στην χώρα τους κατά την διάρκεια του έτους. Απάντησαν σε ερωτήσεις σε σχέση με τις παραδόσεις, τις ξένες γλώσσες και την μουσική  που προτιμούν στο Forum.

Δημιούργησαν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για τις συνήθειες και παραδόσεις μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες της κάθε χώρας. Ακολούθησαν μίνι λεξικά με βασικές έννοιες από την κάθε χώρα με μετάφραση στα αγγλικά και ηχητικά αποσπάσματα των λέξεων αυτών από τους ίδιους τους μαθητές. Στην συνέχεια, μιλήσαμε για τις διαφορετικές τελετές, με έμφαση στον γάμο και την βάπτιση, που διέπουν τους διάφορους πολιτισμούς και δημιουργήθηκε μια σελίδα - αφιέρωμα στους διάσημους λόγιους των διάφορων χωρών με πολύ γνωστά τους αποφθέγματα. Γιορτάσαμε την ημέρα etwinning – ημέρα Ευρώπης, με το να τραγουδήσουμε τραγούδια άλλων χωρών στην γλώσσα τους!

 

 Τέλος, δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική αφίσα για τις παραδόσεις μιας άλλης χώρας και γράψαμε στίχους για ένα κοινό ποίημα για την σημασία των παραδόσεων μας και της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς. Με το κλείσιμο του έργου, τόσο οι μαθητές όσο και οι εμπλεκόμενοι καθηγητές αξιολόγησαν το project μέσα από ερωτηματολόγια.

Γκιοτλή Νάνσυ ΠΕ 06