Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου, εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στο συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Νέας Μεσήμβριας (Α.Ο.Μ.) για την ευγενική δωρεά στο Σχολείο μας. Σε μια εποχή όπου οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι και οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται, η προσφορά σας ήρθε να καλύψει υφιστάμενες ελλείψεις του σχολείου μας.

Η δωρεά του συμβουλίου του Α.Ο.Μ. μας επιτρέπει να εμπλουτίσουμε τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουμε, να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές και στις μαθήτριες όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα σύγχρονο σχολείο.

Η δωρεά του Α.Ο.Μ. περιλαμβάνει:

·         Τρείς (3) φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

·         Τρείς (3) προβολείς (projectors)

·         Έξι (6) σετ ηχείων 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Ηλία Πάγκου, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Αυτό τον δύσκολο χρόνο ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του

 Την φετινή χρονιά, όπως και τις προηγούμενες, το σχολείο μας λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 , ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της συνεργασίας  μαθητών και εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο. Η δική  μας ομάδα συνεργάζεται με σχολεία της Ιταλίας και της Τουρκίας.

  Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με παιδιά από ξένες χώρες , να εξασκήσουν τα αγγλικά τους , να εργαστούν και να αναζητήσουν καινούργιες και χρήσιμες πληροφορίες, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το κυριότερο: να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες και να κερδίσουν αξέχαστες εμπειρίες και γνώσεις.

 Στα μέσα της χρονιάς διοργανώνονται κάποιες τηλεδιασκέψεις με συμμετοχή όλων των μελών της σύμπραξης, στις οποίες παρουσιάζονται οι εργασίες των παιδιών πάνω στις θεματικές του προγράμματος μας.

  Στην δεύτερη για φέτος τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το  σχολείο μας και τα σχολεία της Τουρκίας και της Ιταλίας παρουσίασαν τις  εργασίες πάνω στα ενεργειακά προβλήματα και τους τρόπους εξάλειψης αυτών. Επιπρόσθετα, έγιναν κάποιες συζητήσεις πάνω στο θέμα και τα παιδιά εξέφρασαν διάφορες σκέψεις και  ανησυχίες μέσα από συγκεκριμένα διαδικτυακά εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά κλήθηκαν να πουν  τι θεωρούν ότι κάνουν λάθος οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση της ενέργειας και να γράψουν ποιος τομέας εντείνει τα ενεργειακά προβλήματα σύμφωνα με το τι πιστεύουν.

Όλο αυτό είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας ! Έχουμε πολλά ακόμα να δημιουργήσουμε και να πάρουμε από όλο αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα!

Οι Newcomers μαθητές της Α λυκείου!

Μυρτώ Τσικανδυλάκη

Αναστασία Χαρτοματζίδου

Μαρία Βιτάσκου