Το Σάββατο 25/4/2020 και ώρα 17.00-19.00, εν μέσω παγκόσμιας καραντίνας, λόγω της πανδημίας που οφείλεται στον ιό covid-19, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των εμπλεκομένων καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «eSTEM 4.0”.

Αρχικά, όλοι αναφέρθηκαν στις συνθήκες  που επικρατούν στη χώρα τους και στην απογοήτευση τους για τη ματαίωση της κινητικότητας που επρόκειτο να γίνει στις 16-20 Μαρτίου 2020  στο σχολείο μας, 2o ΓΕΛ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι  κάθε σχολείου περιέγραψαν τις δράσεις που έχουν γίνει στα σχολεία τους τους τελευταίους μήνες με σκοπό τη διάχυση του προγράμματος και συζήτησαν προτάσεις που αφορούν τη συνέχιση του,  κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως.

Επίσης, προγραμματίστηκε τηλε-συνάντηση καθηγητών και μαθητών από όλα τα σχολεία την Κυριακή 2/5/2020 με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την ανάθεση δράσεων, την ανασύνταξη όλων των εμπλεκομένων, καθώς και την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των μελών.

 

eSTEM 4.0 Partner's Online Meeting: Ανάρτηση της τηλεδιάσκεψης στο διαδίκτυο

https://www.youtube.com/watch?v=BL1jfyHlXrY&feature=youtu.be

 

Υπεύθυνη Προγράμματος : Καλυβιάνου Δήμητρα ΠΕ04

Η συνάντηση έληξε με την ευχή και την προσδοκία, από όλους, οι προγραμματισμένες κινητικότητες να πραγματοποιηθούν δια ζώσης  και με ασφάλεια  το συντομότερο δυνατόν, όταν οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή  η ανθρωπότητα το επιτρέψουν.