Την φετινή χρονιά, όπως και τις προηγούμενες, το σχολείο μας λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 , ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της συνεργασίας  μαθητών και εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο. Η δική  μας ομάδα συνεργάζεται με σχολεία της Ιταλίας και της Τουρκίας.

  Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με παιδιά από ξένες χώρες , να εξασκήσουν τα αγγλικά τους , να εργαστούν και να αναζητήσουν καινούργιες και χρήσιμες πληροφορίες, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το κυριότερο: να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες και να κερδίσουν αξέχαστες εμπειρίες και γνώσεις.

 Στα μέσα της χρονιάς διοργανώνονται κάποιες τηλεδιασκέψεις με συμμετοχή όλων των μελών της σύμπραξης, στις οποίες παρουσιάζονται οι εργασίες των παιδιών πάνω στις θεματικές του προγράμματος μας.

  Στην δεύτερη για φέτος τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το  σχολείο μας και τα σχολεία της Τουρκίας και της Ιταλίας παρουσίασαν τις  εργασίες πάνω στα ενεργειακά προβλήματα και τους τρόπους εξάλειψης αυτών. Επιπρόσθετα, έγιναν κάποιες συζητήσεις πάνω στο θέμα και τα παιδιά εξέφρασαν διάφορες σκέψεις και  ανησυχίες μέσα από συγκεκριμένα διαδικτυακά εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά κλήθηκαν να πουν  τι θεωρούν ότι κάνουν λάθος οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση της ενέργειας και να γράψουν ποιος τομέας εντείνει τα ενεργειακά προβλήματα σύμφωνα με το τι πιστεύουν.

Όλο αυτό είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα μείνει στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας ! Έχουμε πολλά ακόμα να δημιουργήσουμε και να πάρουμε από όλο αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα!

Οι Newcomers μαθητές της Α λυκείου!

Μυρτώ Τσικανδυλάκη

Αναστασία Χαρτοματζίδου

Μαρία Βιτάσκου